Ha páncélozott autókról beszélünk, akkor biztosan egy luxuslimuzin vagy hatalmas terepjáró van a szemeid előtt, de biztosan nem olyan sportmodell, mint az Audi RS7. Most mégis ebből építettek golyóálló változatot.

A páncélozott autók terén nagy tapasztalattal rendelkező amerikai AddArmor több Cadillac, Range Rover és G-osztály golyóállóvá építése után ezúttal egy igazán gyors autót alkotott. Az alapokat egy Audi RS7 adta, de annak sem a szériaváltozata, egy tuningcég segítségével ugyanis 760 lóerőt hoztak ki a 4 literes biturbó V8-asból.

Nem akarták azonban, hogy a páncélozástól ólomsúlyú legyen az Audi, ezért innovatív anyagokat használtak,

mint például polikarbonát kompozitot, amiből a vadászgépek pilótafülkéje is készül. A gyártó szerint ezzel a golyóálló RS7 csak 90 kilogrammal nehezebb a szériamodellnél, úgyhogy elképesztően megy.

2,9 másodperc alatt gyorsul százra és 325 km/órával is száguldhat, amivel elég jól meg lehet lépni a veszélyek elől.

A kisebb lőfegyverek támadásától az alapmodell is megvéd, de opcióként komolyabb páncélozást lehet kérni. A környezetet 360 fokos éjjellátó kamera figyeli, az abroncsok defekttűrők.

Az Audit ezen kívül olyan kütyükkel látták el, ami James Bondnak is hasznára válna.

Az ajtók mellett lévő szórófejből paprikaspray fújható, a kilincsek árammal sokkolhatnak, és könnygázt is ki tud bocsátani az autó. A páncélozott RS7 ára ennek megfelelően 205 ezer dollártól, azaz 60 millió forinttól kezdődik.

Ez is érdekelhet:

Szintet lépett az Audi sportos limuzinja, itt az új A7

Még feltűnőbb külsővel és high-tech belsővel jön.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában