A MotorTrend magazin összeszedte 2013 összes fontosabb sportautóját SLS Mercitől a legújabb Porsche 911-ig, hogy eldöntsék: melyik a leggyorsabb. Az eredmény váratlan, de nem meglepő.

A szupersportautókat, mint a LaFerrari vagy a McLaren P1 természetesen kénytelenek voltak kihagyni a játékból, hiszen ellenük még a mezőny legerősebb kocsijának, a 653 lóerős SRT Vipernek sem lett volna reális esélye (az olaszok szupersportautója egymagában majdnem annyiba kerül, mint a rajthoz állt tizenkét kocsi együttvéve, amelyek összértéke egyébként durván 1,9 millió dollár, vagyis 430 millió forint).

Hogy könnyebben menjen a tippelés, íme a rajtnál felsorakozott autók névsora: SRT Viper, Jaguar F–Type V8 S, Aston Martin Vanquish, Mercedes-Benz E63 S AMG, Bentley Continental GT Speed, Porsche Cayman S, Audi R8 V10 Plus, Mercedes–Benz SLS AMG Black Series, BMW M6, Ford Focus ST, Porsche 911 Carrera 4S, Nissan GT–R Track Edition. Igen, jól látod: a Chevrolet Corvette Stingray tényleg hiányzik, mert a felvétel idején éppen nem volt elérhető példány, de a rajt pillanatában így is durván 6100 lóerő szabadult el egyszerre.

Nos, szerinted melyik kocsi lett a befutó? Ha érzel magadban elég bátorságot, még a videó megtekintése előtt írd meg egy hozzászólásban!

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne