A gyártója szerint nincs könnyebb elektromos autó, mint az Ekonk, ami egy áramvonalas sportkocsi koncepciója, bivalyerős villanymotorral és elképesztő gyorsulással.

Indiát talán nem a csúcstechnikájú autóiról ismerted, de ott is készülhetnek érdekes alkotások, mint például az a sportkocsi-koncepció, amit a Vazirani Automotive mutatott be. Az Ekonk névre keresztelt futurisztikus jármű azzal büszkélkedhet, hogy ez a világ legkönnyebb elektromos autója, csupán 738 kilogrammot nyom.

Az összehasonlítás kedvéért egy olyan aprócska elektromos autó, mint a Dacia Spring is 970 kilogrammos, tehát a Vazirani Ekonk tudhat valamit.

A készítői nem árulták el, milyen kapacitású akkumulátorral szerelték, de azt igen, hogy egy újfajta hűtési technológiával sikerült leszorítani ennyire a tömegét.

A tervezése során azt tanulmányozták, hogy az emberek és az állatok hogyan tudják lehűteni a szervezetüket a hőségben, és ezt a lélegző technológiát hasznosították az akkumulátoroknál is.

Az Ekonk nem mellékesen bivalyerős és villámgyors is, hiszen 736 lóerőre képes, 2,5 másodperc alatt gyorsul százra és 309 km/óra a végsebessége.

Az együléses koncepcióautó annyira közel áll a versenygépekhez, amennyire csak lehet, és érthető okokból nem tervezik a gyártását, a hozzá kitalált akkumulátortechnológia iránt azonban várják az autógyártók jelentkezését.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hamilton elmondta, kit szeretne világbajnoknak látni, miután visszavonul az F1-től