Az első Halálos iramban-filmek megjelenésekor mind rajongtunk a benne szereplő autókért, és van, aki nem állt meg ennyinél, hanem be is szerzett magának annyit, amennyit csak tudott.

Ha a Guinness-rekordoknak lenne olyan kategóriája, hogy a legtöbb autót számláló gyűjtemény a Halálos iramban-filmekből, akkor alighanem Jorge Acosta tartaná ezt a rekordot. Persze nem a forgatáshoz használt eredeti példányokról van szó, hanem replikákról, de így is bámulatos a jelenleg éppen 24 autóból álló gyűjteménye.

Ott kezdődött az egész, hogy Jorge megépítette magának a filmben szereplő zöld Mitsubishi Eclipse replikáját, majd még egy autót, és innen már nem volt visszaút.

Sorozatban szerezte be az újabb és újabb példányokat, így a kollekciónak mára több Supra és Skyline, pár Wankel-motoros Mazda, a fehér Jetta és természetesen a Charger is a része.

Jorge a gyűjtemény bővítése során szembesült vele, hogy egy karosszériakészlet sokszor drágább, mint maga az autó, és a Halálos iramban-stílusú elemeknek gyakran külön felára van a piacon. Ez is az oka, hogy a legtöbb rajongó legfeljebb csak egy pár autót tart a témában, de Jorge kollekciója tovább bővül még tizenegy autóval.

Honnan tudja pontosan, hogy ennyivel? A felesége szeretné, hogy leálljon, ezért 35 autó lesz a vége.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk