Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem, ez most nem számítógépes grafika, ezt az off-road Bentley-t tényleg megépítették, méghozzá a National Geographic tévéműsorában. Most pedig feldobták egy online aukcióra, hogy megnézzék, mennyiért megy el a Continental GT, amiben nyugodtan várhatod az apokalipszist.

Klasszikus ezüstszínű fényezésével, világos bőrbelsőjével és vezetett szervizkönyvével ez a használt Bentley Continental GT sokak álmát valóra váltotta volna. De a Supercar Megabuild című tévéműsor készítőinek egészen más céljaik voltak vele. A National Geographic sorozatában luxusautókat építenek át, és ez a Bentley sem kerülhette el a sorsát.

A terv az volt, hogy igazi off-road autót faragnak belőle, még ha a Continental GT fényűző stílusától elég messze is áll a dolog. Igaz, nem ez az első terepjáró Bentley, hiszen egyrészt ott a Bentayga, ami a sivatagban is elboldogul, másrészt a Top Gear egyik adásában is csapattak már vele egy saras-murvás pályán James May társaságában, és egy másikat is megjárattak egy bányában.

Ott egy majdnem szériaállapotú példányt használtak, itt azonban nem féltek belevágni a csillogó kaszniba. A 17 colos kerekekre terepgumikat húztak, és hogy elférjen az autó alatt, kiszélesítették a sárvédőket. A matt zöld karosszériára gallytörő rácsokat és reflektorokat szereltek, hátra pedig fel lehet szíjazni néhány pótkereket és benzinkannát, ha tényleg beütne a világvége.

6 literes W12-ese már közel 200 ezer kilométert futott, de gondosan szervizelték, az autóra pedig 25 ezer fontot, több, mint 8 millió forintot költöttek az adásban. Ehhez képest jutányos az a 40 ezer font, ahol éppen tart a licit, hiszen ennyi pénzért, 13 millió forintért aligha kapsz olyan luxusautót, amivel nyugodt szívvel csapathatsz a sárban.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.