Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Force India helyezete érdekes, ugyanis az istálló egyik pilótája, Sergio Pérez – állítólag több csapattag kérésére – csődeljárást indítványozott a csapata ellen még a Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén, mert az alakult léte erősen kérdésessé vált.

Szerencsére lett megmentő, a Williams-pilóta Lance Stroll édesapja, nevezetesen Lawrence Stroll és csapata*, akik nemcsak rendezik a Force India tartozásait – megkapja a pénzét a hitelező Mercedes és Pérez –, de garantálják, hogy az összes (405) alkalmazott megtarthatja állását, valamint finanszírozzák is a fejlesztéseket.

*Egy kanadai vállalkozó, Andre Desmarais, a menedzsercéget vezető Jonathan Dudman, a divatiparban tevékenykedő John Idol, a telekommunikációs befektetésekkel foglalkozó John McCaw, a pénzügyi szakértő Michael de Picciotto, valamint Stroll üzlettársa Silas Chou.

Így pedig egész könnyen előfordulhat még az is, hogy Lance Stroll a Williamstől átszerződik a Force Indiához, ami jelen pillanatban sokkal jobban teljesít a nagy múltú istállónál.

Eközben meg...

(Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.