Az új Tucson kínálatában háromféle hibrid változat is lesz, és a Hyundai most bemutatta a legígéretesebbet, a konnektorról tölthető hibridet.

A formájával és a felszereltségével is hódíthat a Hyundai Tucson új generációja, de a technikája is érdekes lehet, a koreai márka ugyanis mild hibrid, full hibrid és plug-in hibrid változatot is készít belőle. Már a 150 lóerős benzines alapmodell is 48 voltos mild hibrid rendszert kap, és a 230 lóerős full hibrid is érdekes, de a legjobb a konnektorról tölthető hibrid lesz.

Az 1,6 literes, turbós négyhengeres benzinmotor és a 90 elektromotor ebben a modellben 265 lóerős teljesítményre és 350 Nm-re képes,

a két erőforrás hatfokozatú automata váltón keresztül hajtja mind a négy kereket. A lítiumion akkumulátor 13,8 kilowattórás, aminek egy feltöltésével több mint 50 kilométert mehet tisztán elektromosan a konnektoros Tucson.

Az akkumulátort a csomagtér padlója alá építették be, ezért valamivel kevesebb hely jut a poggyászoknak, de nem sokkal.

Az alapmodell 616 literes és a full hibrid 577 literes értékénél alig kisebb a plug-in hibrid 558 literes kapacitása. A feltöltés otthoni vagy utcai töltőről is lehetséges, legfeljebb 7,2 kilowattos teljesítménnyel, szűk két óra alatt.

A vadonatúj Tucson éppen a napokban érkezik a hazai kereskedésekbe, az egyelőre még zöld rendszámot kiérdemlő plug-in hibrid változata pedig 2021-ben csatlakozik.

Ez is érdekelhet:

Meg fogod jegyezni a vadonatúj Hyundai Tucsont

Feltűnő lesz a koreai márka SUV-je.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

Hogy miben lesz más az F1 2024-es idénye az eddigiektől? Csak fontos apróságokban

További cikkeink a témában