A Bentley nem először készít hibridet a Bentaygából, most a megújult kiadás is megjelent konnektorról tölthető változatban. A zöld rendszámos szabadidő-terepjáró lehet a márka legtöbbet eladott modellje.

A Bentley nemrég alaposan átfésülte a Bentaygát, a modellfrissítéssel új arcot és a Continental GT által inspirált hátsó lámpákat kapott a márka fényűző szabadidő-terepjárója.

Jóképűbb lett az átfésült Bentley Bentayga

Szigorúbb külsőt kapott a Bentley SUV-je.

A megújult modellből először a biturbó V8-as alapmodell jelent meg, majd a hozzánk már nem érkező, 12 hengeres Speed, most pedig a plug-in hibrid változat bemutatásán volt a sor.

A Bentayga Hybrid technikája nem változott, a benzinmotorja továbbra is a 3 literes biturbó V6-os, amihez 126 lóerőre és 350 Nm-re képes elektromotor kapcsolódik, a kombinált teljesítmény 449 lóerő, a maximum nyomaték 700 Nm.

A hibrid Bentley ezzel 135 km/órás sebességig képes tisztán elektromos autóként haladni, amíg a töltöttsége tart.

A lítiumion akkumulátor továbbra is 17,3 kilowattórás, aminek egy feltöltésével 50 kilométeres elektromos hatótávot ígér a gyártó,

bár ezt a korábbi NEDC mérés szerint adták meg, az újabb WLTP szerint 38 kilométer körüli az érték. A töltés maximum 7,2 kilowattal mehet, ezért legalább két és fél órára kell konnektorra tenni a Bentley-t.

A takarékos vezetésben az aktív gázpedál is segíti a sofőrt, a navigációs rendszertől érkező adatok alapján jelzi, mikor érdemes felengedni a pedált.

A Bentayga Hybrid a ráncfelvarrás többi újdonságát is megkapja, az új 10,9 colos érintőképernyővel, vezeték nélküli okostelefon-tükrözéssel, állandó online kapcsolattal.

Nemrég ki is próbáltuk a legújabb Bentaygát:

Bentley Bentayga: egy százmilliós privát koncertterem, amiből három lesz Magyarországon

Megérkezett a második hullám a Bentaygánál is, a 2015-ben debütált luxus-SUV tovább finomodott, igaz, volt honnan.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában