Mutattuk már, hogy az AC Schnitzer hogyan dolgozta át a BMW új 4-es sorozatát, és most a típus csúcsmodelljét, az M4-et vették kezelésbe.

Már több mint egy éve annak, hogy a BMW bemutatta az új 4-es sorozat csúcsmodelljét, az M4 Coupét és Cabriót, aminek háromliteres, soros hathengeres motorja a Competition változatban gyárilag is 510 lóerőre és 650 Nm-re képes. Az összkerékhajtású kétajtós ezzel 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, de az AC Schnitzer számára ez nem volt elég.

Nem árulták el, hogy mennyivel lett gyorsabb az új M4, de azt igen, hogy mennyivel erősebb.

A tuningcsomag két lépcsőben rendelhető, és már a szerényebb is 591 lóerőre növeli a teljesítményt és 750 Nm-re a nyomatékot. Ha a pénz nem számít, akkor az AC Schnitzer műhelyéből 612 lóerővel is kikerülhet a BMW sportautója.

Az M5-höz fogható teljesítményt még jobban ki lehet hangsúlyozni a rozsdamentes acélból készült kipufogórendszerrel, az AC Schnitzer ezen kívül másfél-két centivel ültetett adaptív futóművet és 20 colos könnyűfém kerekeket is kínál. Az első képen a kabriót mutatták meg, amit szénszálas elemekkel tettek feltűnőbbé, de persze a kupéhoz is rendelhető az izmosító kúra.

Ez is érdekelhet:

Kabrióként még jobban akarjuk az új BMW M4-et

Keménytetőről vászonra váltott az új M4, és milyen jól tette!

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában