Egy ideje már nem kapható Európában az Accord, és a Honda nem is tervez új modellt bemutatni ebben a kategóriában. De ez nem jelenti azt, hogy nem is fejlesztenének ilyet: itt a legújabb, egészen sportos változat, csak éppen Acura márkanéven, Amerikának.

Mindig is a sportosabb tagja volt a középkategóriának a Honda Accord, mégsem vonzott annyi vevőt, hogy a japán márkának megérje utódot fejleszteni. Pontosabban még mindig gyártják és fejlesztik is a típust, de mi már nem kapjuk meg. Most pedig leleplezték az Accord legújabb változatát, csak éppen a tengerentúlon, a New York-i autószalonon, Acura TLX néven.

Elegánsról sportosra váltott az új modell ezzel az ötszögletű, gyémántmintás hűtőmaszkkal, a hangsúlyos kipufogóval és a 19 colos kerekekkel. Az alapmotor 2,4 literes, 210 lóerős négyhengeres, ami helyett 290 lóerős V6-os választható. Szerintünk lenne keresnivalója a Mazda6 és a Mondeo ellenében, reméljük, hogy egyszer megfordul a trend, és a Hondának ismét megéri majd ilyen autót kínálnia nálunk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

290-nel is száguldhat a plug-in hibrid Porsche Panamera

Ilyen különleges Land Rovert választott magának Mr. Bean

További cikkeink a témában