Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rafinált módon rögtön az 510 lóerős Quadrifoglio sportváltozattal kezdte a Stelvio bemutatását az Alfa Romeo, de a most kikerült képeken látszik, hogy az alapmodell is jól néz ki.

A Giulia után a Stelvio bemutatását is úgy kezdte az Alfa Romeo, hogy elsőként rögtön az 510 lóerős, 2,9 literes biturbó V6-ossal szerelt Quadrifoglio kivitelt állította reflektorfénybe. A húzás bejött az olaszoknak, a sportmodelltől elgyengülő rajongók a szerényebb teljesítményű kiviteleket is örömmel fogadták. Most ugyanez a helyzet az újjászülető Alfa Romeo második típusával is. A Giulia alapjára épülő Stelvio is a négylevelű lóherés változatban mutatkozott be a Los Angeles-i Autószalonon, de a gyárban már megkezdődött az alapmodellek termelése is, amiről most kikerült két fotó.

A képeken látszik, hogy a karosszéria hasonlóan sportos formájú, csak a légbeömlők és a kerekek mérete kisebb, de látványos dupla kipufogót kapott ez a modell is. Az Alfa Romeo már bejelentette, hogy a Stelvio alapváltozata is megkapja a Giulia Veloce kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotorját 280 lóerővel, és valószínűleg a 2,2 literes turbódízel is helyet kap benne, várhatóan 210 lóerővel.

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.