Megérkeztek a hivatalos képek a szuperkönnyű sportkupéról, ami teljesítményben a Porsche Caymannal is felveszi a versenyt.

A 4C hivatalosan a március 7-én kezdődő Genfi Autószalonon mutatkozik be, de az olaszok már most közzétettek néhány képet a szuperkönnyű sportautóról. A négy méter hosszú, két méter széles és mindössze 118 centi magas autó karosszériája főként szénszálas anyagból készült, így az ígéretek szerint a tömege az egy tonnát sem éri majd el, nagyjából 850–900 kilogramm között lehet.

Az 1,8 literes turbómotor a tömegcsökkentés jegyében alumíniumból készült, teljesítménye viszont így is bőven meghaladja a 200 lóerőt: a 4C alapjáraton valószínűleg 228 lóerős lesz, de a motor teljesítményét akár 300 lóerő közelébe is fel lehet srófolni. Ennek köszönhetően a kocsi 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 255 km/h körül lesz. Összehasonlításként: a 2013-as Cayman valamivel több mint 1300 kilogrammot nyom, az olcsóbb változatba pedig 275 lóerős motort szerelnek, amivel 5,7 másodperc alatt gyorsul százra.

A hátsókerék-hajtású autóba az olaszok a saját, hatfokozatú, duplakuplungos automata váltójukat szerelik, a váltás pedig a kormányra szerelt váltófülekkel történik. A hírek szerint a kocsi ára 15 millió forint alatt lesz, hozzájutni viszont így sem lesz könnyű, mivel az olaszok összesen kétezer darab gyártását tervezik évente.

És ezt olvastad már?
Ice Green színben pompásan mutat ez a Porsche 911-es
További cikkeink a témában