A hatvanas évekbeli 33 Stradale az egyik legszebb Alfa Romeo, ami valaha készült, és ennek a stílusát eleveníti fel az a prototípus, amit a modern Alfa 4C-ből készítettek. A tervek meggyőztek, ideje lenne megépíteni a valóságban is.

A Comói-tó partján tartott Concorso d’Eleganza autós szépségversenyen a legszebbnek választották azt az Alfa Romeót, aminél gyönyörűbbet aligha készített az olasz gyártó.

Csodálatos ez az Alfa Romeo 33 Stradale, ami a legszebb autó díját nyerte

Gyönyörködj a Concorso d’Eleganza legszebbnek megválasztott autójának fotóiban!

1967-ben jelent meg a 33 Stradale egy versenyautó utcai változataként, 2 literes, 230 lóerős V8-as motorral, és csak 18 példány készült belőle, ezért őrületes ritkaságnak számít.

Ugur Sahin nemrég élőben is megcsodálta ezt a gyönyörű klasszikust, és úgy döntött, hogy megtervezi a modern változatát.

A török dizájner a modern Alfa 4C-t választotta alapnak, és minden elemét kicserélte, hogy a retró sportautó a 33 Stradale csodás vonalait juttassa eszünkbe. A tökéletes hatás elérése érdekében például alaposan megnyújtotta a hátulját.

A koncepció neve Nivola lett, ami a legendás Tazio Nuvolari beceneve volt,

a száguldó mantovaiként is ismert pilóta több Mille Miglia és Targa Florio mellett egy 24 órás Le Mans-i futam győzelmét is megszerezte az Alfa Romeónak.

A dizájner alkotása egyelőre csak virtuálisan létezik, de Sahin szerint, ha lenne rá érdeklődés, akkor kis sorozatban gyártható volna a Nivola, a karosszériaelemek szénszálas anyagból és alumíniumból is készülhetnének. Rajtunk nem múlik, hogy minél többen megismerjék, és legyen esélye valóra válni ennek az izgalmas prototípusnak.

Nézz meg egy másik elképzelést is a 4C-re:

Gyártásba kellene adni a Giulia stílusában épült Alfa Romeo 4C-t

Csak egy példányban készült, pedig van benne fantázia.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés