Lehet, hogy nem emlékszel ilyen Alfa Romeóra, és nem véletlenül, mert ez a modell csak nagyon kevés példányban készült. A Zagato mutatta meg vele, hogy milyen lenne egy igazán izmos sportkocsi az Alfától.

2010-ben a Fiat és a Chrysler egyesülése még éppen csak körvonalazódott, amikor ez a fantasztikus sportautó készült. A Zagato tervezte, és nagyon kis példányszámban gyártotta le a TZ3-at, amiből versenypályára és közútra szánt változat is készült. Az utóbbi éppen ilyen, a kilenc példányból a hatodik, és most eladósorba került.

A formája nem véletlen nem hasonlít egyetlen másik Alfa Romeóra sem, hiszen igazából nem is olasz a technikája.

A szénszálas karosszériája alatt egy az egyben a Dodge Viper ACR változata bújik meg, annak 8,4 literes V10-es motorjával és hatfokozatú kézi váltójával. A teljesítménye 600 lóerő, amivel minden idők egyik legizmosabb Alfa Romeója lett.

A pajzs alakú hűtőmaszkról és a kerek hátsó lámpákról egyértelműen felismerhető a TZ3 Stradale, amin a Zagato jellegzetességét, a dupla buborék alakú tetőt is megtalálod.

A belső tér szinte egy az egyben a Dodge-ból került át, csak egy kicsit igényesebbre szabták, de például a Viper használati útmutatóját adják hozzá.

Az Alfa Romeo századik születésnapjára készült TZ3 Stradale ezen példánya még gyakorlatilag új, alig több mint háromszáz kilométert mentek vele.

Az aukción várhatóan tekintélyes összegért cserél majd gazdát ez az amerikai-olasz öszvér, amit nézegetni és vezetni is emlékezetes, de ha továbbra sem használják, akkor befektetésnek sem utolsó.

Ez is érdekelhet:

Alfa Romeo taxik vették volna be New Yorkot

Giugiaro készítette a terveket, de nem váltak valóra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés