Ilyenkor egyre gyakrabban borús az ég, de az Audi gondoskodott róla, hogy alig várjuk a tavaszt: már most megmutatta az új A5 és S5 Cabriolet kivitelét.

Meglepetésnek nem neveznénk a legújabb Audit, hiszen az A5 Coupé és A5 Sportback modellváltása után számítani lehetett rá, hogy a németek a kabriót is megújítják. A vadonatúj A5 Cabriolet, ahogyan a zárt tetős változatok, nagyon hasonlít az elődjére, de ha alaposabban megnézed, akkor rájössz, hogy valójában minden része vadonatúj. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy 40 kilogrammal könnyebb legyen az elődjénél.

Az új A5 Cabriolet is vászonból készült tetőt kapott, aminek nagy előnye a könnyű súlya, és az, hogy akár menet közben is mozgathatod. Ha már benne ülsz, és napfényre vágysz, akkor egy gombnyomásra 15 másodperc alatt ledobhatod a vásznat, és becsukni is csak három másodperccel több időbe telik. A legjobb pedig az, hogy ezt a látványos műveletet akár 50 km/órás sebességig is bemutathatod.

Bármelyik kivitelt válaszd is, nem tévedhetsz. A 2.0 TDI is 190 lóerős, a benzines 2.0 TFSI pedig 190 vagy 252 lóerővel is kapható, míg a V6-os 3.0 TDI 218 vagy 286 lóerővel érhető el, az utóbbi bőven elegendőnek tűnik. De ha neked semmi sem elég, akkor ott az S5 Cabriolet, amibe a hathengeres 3.0 TFSI kerül 354 lóerővel. Ez az Audi már 5,4 másodperc alatt ugrik százra és simán megfutja a 250 km/órás végsebességét.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában