Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A veterán BMW-knél csak a ritka tuningolt változatok lehetnek még értékesebbek, mint amilyen ez az Alpina B6 is. 1976-ban épült egy BMW 2800 CS felhasználásával, és csak ez az egy példánya létezik, ezért rengeteget ér.

Az egyik legszebb cápa BMW-ként tartják számon az E9-es szériát, amit 1968-ban mutattak be, és 1975-ben váltotta az első 6-os sorozat. A képeken látható példányt BMW 2800 CS néven 1970-ben vásárolta egy rüsselsheimi fogorvos, aki hat év múlva elvitte egy barátjához, hogy egyedi autót építsen belőle. A barátja Burkard Bovensiepen volt, 1965-ben ő alapította az Alpina márkát.

A BMW-ért újonnan csaknem 19 ezer német márkát kértek, míg az átalakítás ennél is többe, közel 24 ezer márkába került. A cápa kupé ebből az összegből egyedi karosszériaelemeket, Alpina sportkormányt és váltógombot, valamint Recaro kagylóüléseket kapott, és

Az első tulajdonosa egészen a közelmúltig megtartotta az Alpina ritkaságát,

amibe eddig csak 73 ezer kilométer került, és fantasztikus állapotban van. Az értéke is ennek megfelelő, az év elején 116 ezer euróért kelt el egy árverésen, most pedig már 149 ezer euróért kínálja egy kereskedő, ami 48 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.