Az Egyesült Államokban gyakran teljesen más szabályozás szerint lehet forgalomba helyezni vagy biztosítani az autókat, mint a világ más tájain, és ez néha kellemetlen módosításokat kíván meg az autógyártók részéről. Ez a helyzet a Bugatti Chiron és a lökhárító esetével is.

Még az európainál is szigorúbbak a biztonsági előírások az Egyesült Államokban, ami az új autók forgalomba helyezését illeti, és időnként a biztosítók is megkövetelhetnek olyan módosításokat, amelyekkel egyáltalán nem számoltak a gyártók. Ez történt a Bugatti Chiron esetében is, amit az USA-ban hátsó lökhárítóval kell felszerelni.

A 8 literes, 1500 lóerős W16-os motorral szerelt szuperautó fantasztikus formája természetesen teljesen mellőzi a hagyományos értelemben vett lökhárítókat, ám az Egyesült Államokban elvárják a biztosítók, hogy a kis sebességgel történő koccanás ellen védve legyen az autó. Így kerültek fel ezek a bumfordi ütközők a Chiron hátuljára.

Nem mondhatnánk, hogy szépen illeszkednek, de legalább egyszerűen, néhány csavar oldásával le lehet szerelni őket, ha a tulajdonost is úgy zavarja a látvány, mint minket. Pedig jó néhány autóra rákerül majd, hiszen a Bugatti összesen 500 darab Chiron gyártását tervezi, és ennek körülbelül egyharmada kerül az Egyesült Államokba.

(via)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon