Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Egyesült Államokban gyakran teljesen más szabályozás szerint lehet forgalomba helyezni vagy biztosítani az autókat, mint a világ más tájain, és ez néha kellemetlen módosításokat kíván meg az autógyártók részéről. Ez a helyzet a Bugatti Chiron és a lökhárító esetével is.

Még az európainál is szigorúbbak a biztonsági előírások az Egyesült Államokban, ami az új autók forgalomba helyezését illeti, és időnként a biztosítók is megkövetelhetnek olyan módosításokat, amelyekkel egyáltalán nem számoltak a gyártók. Ez történt a Bugatti Chiron esetében is, amit az USA-ban hátsó lökhárítóval kell felszerelni.

A 8 literes, 1500 lóerős W16-os motorral szerelt szuperautó fantasztikus formája természetesen teljesen mellőzi a hagyományos értelemben vett lökhárítókat, ám az Egyesült Államokban elvárják a biztosítók, hogy a kis sebességgel történő koccanás ellen védve legyen az autó. Így kerültek fel ezek a bumfordi ütközők a Chiron hátuljára.

Nem mondhatnánk, hogy szépen illeszkednek, de legalább egyszerűen, néhány csavar oldásával le lehet szerelni őket, ha a tulajdonost is úgy zavarja a látvány, mint minket. Pedig jó néhány autóra rákerül majd, hiszen a Bugatti összesen 500 darab Chiron gyártását tervezi, és ennek körülbelül egyharmada kerül az Egyesült Államokba.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.