Mindig kérdés, mikor lesz végre igazán jó idő, az viszont már sok éve nem az: ha tavasz, akkor nagyszabású Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show a Hungexpón.

Aki volt már, tudja, mire számíthat, aki csak képeket látott, nagyjából az is, de itt egy rövid ismétlés:

Nehéz, és részben értelmetlen is olyan dolgokról, olyan hangulatról írni, amely bárki számára látható, hallható, érinthető, de mivel addig még várni kell egy kicsit, és a legfanatikusabb AMTS-látogatók számára is lesznek újdonságok, végigvesszük, mire számíthatunk március 18–20-a között a 100 ezer négyzetméternyi területen:

Carstyling.hu Tuning Show 2016

A tizenegyedszer megrendezett show-t mára a nemzetközi autós és tuningszféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon.

Az egyedileg átépített autók, hazai és nemzetközi tuningcégek és klubok standjai az Európában egyedülálló, autós nagyszínpadon Miss AMTS szépségverseny, a Carstyling Dolls tüzes műsorai szórakoztatnak, és persze ott lesz Európa aktuális tuning-szépségkirálynője, Liane Günter is!

Autó- és motormárkák, importőrök kiállítása

A három éve indult új tematika szerint, idén ismét nagy számban jelennek meg autós és motoros importőrök a Hungexpo területén, ahol több új, itthon még nem látott exkluzív modellt is bemutatnak.

Budapest Motor Fesztivál

A kiállítás a motorimportőröket és márkákat, az új modelleket, a motorozáshoz szükséges felszereléseket és a háttéripart, valamint a sportszövetségeket és egyéb szervezeteket hozza egy pavilonba, minden eddiginél látványosabban.

Gymkhana Országos Bajnokság

2016-ban is az AMTS-sel indul az autósportszezon: a gymkhana idei első versenyén nemzetközi profik, sok száz lóerős autók és hazánk legjobbjai mérik össze tudásukat a kültéren, amit a háromezer ember figyelhet egyszerre a lelátóról. A legbátrabbak a pilóták mellé is beülhetnek, várja őket a Gym-Taxi.

EMAT 2016 – Rusty Rodders Hot Rod Show és Devils Motor Show

A Magyarországon egyedülálló Hot-Rod és Custom Bike show 20 éves múltra tekint vissza, résztvevői pedig Európa-bajnoki címmel, világbajnoki dobogós eredményekkel, és számos nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek.

A rendezvény a Visegrádi Négyek bajnoksága (V4 Customs), a kelet-európai motorépítő bajnokság, valamint a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása, és a Magyar Hot Rod Autóépítő Bajnokság (Rusty Rodders Hot Rod Show) fordulója egyben. A nemzetközi megmérettetésen a legjobb épített motorok és döbbenetes hotrodok versenyeznek.

Hungarian Stunt Riding Championship

A sportág nagyteljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk. A versenyzők ezeket az akrobatikus elemeket fűzik egymás után és mutatják be a pontozóbíráknak, akik a gyakorlatok nehézségét és a végrehajtás minőségét értékelik.

Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás és Auto-Motor Classic Show

Tudjuk, hogy jó néhány magyarnak meghatározó szerepe volt az autótörténelemben, de jó erről mindig megemlékezni, ahogy azokról a magyarokról is, akik jelenleg is dizájnerként vagy mérnökként dolgoznak autóépítő manufaktúrákban, autógyárakban vagy a háttériparban.

A kortörténeti kiállítás mellett a Magyar Veteránjárművesek Szövetsége által szervezett Classic Car Show is szolgálja a régi járművek rajongóit, a veterán motoroknak külön pavilont nyitnak.

Autóépítés élőben

Egy BMW Z4-es roadster a helyszínen, három nap alatt kap komplett külső optikai szettet, új fényezést, minőségi felniket, állítható futóművet, sportkipufogót, komplett egyedi bőrbelsőt és hifit. Az utolsó napon pedig – a teljes árú vagy családi belépőt vásárlók között – kisorsolják a kocsit, a nyerési esély a lottóötöshöz képest egészen szuper.

Carstyling.hu tuningtalálkozó és -kiállítás

Az évadnyitó show egyben a tavasz legnagyobb tuning- és hifitalálkozója is lesz, számos autó és motor a téli átépülés után itt mutatkozik be először a nagyközönség előtt. A találkozóra érkező autósok pedig több megmérettetésben is részt vehetnek kedvencükkel, értékes díjazás mellett!

Nyerj belépőket az AMTS-re!

Egy jó válasz, némi mázli, és már tiéd is az öt belépő egyike!

Mekkora összterületen rendezik az idei AMTS-t?

a) kb. 25 ezer négyzetméter

b) kb. 50 ezer köbméter

c) kb. 100 ezer négyzetméter

A helyes válasz betűjelét, illetve a neved és telefonszámod március 11-e délelőtt 10 óráig várjuk a [email protected] címre. A nyerteseket levélben értesítjük.

Hajrá!

További információ a több mint 2500 járművet bemutató, egyetlen belépőjeggyel látogatható rendezvényorgiáról az AMTS weboldalán.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában