Folytatja hagyományait a Seat azzal, hogy a típusait spanyol városokról nevezi el. A legújabb modellje egy kisméretű crossover, ami a tenerifei város után az Arona nevet kapta, és a Vitara egyre népesebb kategóriájába érkezik.

Máris két crossovert kínál a Seat azoknak, akiknek bejön a spanyol márka stílusa és német technikája. A jól sikerült Ateca után itt az Arona, ami egy mérettel kisebb, de legalább olyan jól néz ki. Tulajdonképpen az új Ibiza nagyobb testvéréről van szó, egyértelműen nagyobb helykínálattal.

4,14 méteres hosszával a Seat Arona éppen beillik a kisméretű crossoverek közé.

De egy kisautónál azért érezhetően nagyobb, hiszen például 8 centivel hosszabb, mint a kicsinek egyáltalán nem nevezhető új Ibiza, és 10 centivel magasabb is nála. 400 literes csomagtere elég nagynak számít ebben a kategóriában.

Motorból elég sokfélét választhatsz majd. Az alap az 1.0 TSI, egy háromhengeres, turbós benzines, amit 95 és 115 lóerővel lehet kérni, akárcsak a dízelt, az 1.6 TDI-t. A legizgalmasabbnak az új 1.5 TSI ígérkezik, ami már 150 lóerős. Ha nem akarsz váltogatni, opció a hétfokozatú DSG.

A felszereltség megfelel egy modern kisautótól elvártnak, avagy benne van a 8 colos érintőképernyő, amire Apple CarPlay és Android Auto segítségével kiteheted a mobilod tartalmát. A kedvenc zenéid pedig a Beats hifin biztosan ütősen szólnak majd.

Még ez sem minden, a Seat már a harmadik crossovert készíti elő az Ateca és az Arona után, aminek ráadásul te is szavazhatsz a nevére. Ha lehet egy tippünk, akkor a-val kezdődő név fog nyerni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában