Onnan lehetett tudni, hogy eltelt a jelenlegi Audi A4 pályafutásának fele, hogy a naptárba mostanra volt előjegyezve a ráncfelvarrása. A formáján nem kellett változtatni, ezért inkább kapott egy új Competition csomagot.

Csak idén rengeteg újdonságot hozott ki az Audi, egymás után jöttek ki a nagyágyúk, az A8, az A7 és az A6, a kisautók közt az A1, a szabadidő-autók közt pedig a Q8, aztán hamarosan érkezik az elektromos e-tron és az immár győri gyártású Q3 is. De a többi típus sem marad változatlan, itt van például az A4 ráncfelvarrása.

Mintha csak tegnap mutatták volna be az ötödik generációt, de volt az tegnapelőtt is, ugyanis 2015 óta gyártják ezt a típust, ezért mostanra, három évvel későbbre volt időzítve a frissítése. A formája azonban teljesen naprakész még ma is, úgyhogy azon nem is nagyon változtattak. Csak a lökhárítókat és a kipufogóvégeket rajzolták át minimális mértékben.

S line csomaggal eddig is dögös volt az A4, az új modellt pedig már S line Competition változatban is lehet kérni, ami egy újabb lépés az S4 és RS4 felé. A 19 colos kerekek például a csúcsmodellére hasonlítanak, a díszek ezen a változaton króm helyett sötétek, a féknyergek pedig pirosak, az utastérben szénszálas betétet is találni a műszerfalon.

Adunk egy tippet is, hogy igazi profiként felismerd majd a Competition csomagos új A4-et a forgalomban: a hátsó ajtóra aprócska Audi-embléma került.

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót