Az R8-hoz mindig is hozzátartozott az összkerékhajtás, de az Audi nemrég épített egy hátsókerék-hajtású limitált szériát, most pedig a rendes kínálat részévé teszi ezt a változatot.

Az Audi nevével szinte egyet jelent a quattro összkerékhajtás, ezt kapja a márka legizgalmasabb sportautója, az R8 is. 2017-ben készült egy limitált szériás kiadás csak hátsókerék-hajtással, a Rear Wheel Series névre keresztelt modellből csak 999 példányt gyártottak. 2018-ban aztán megújult az R8, és most a hátsókerekes változat is visszatért a kínálatba.

Az újdonság már nem limitált szériás, hanem korlátlan számban rendelhető, és mindene megvan, amit imádni lehet az Audi sportautójában.

A motorja az 5,2 literes V10-es, ami továbbra is 540 lóerőre képes,

ezt hétfokozatú duplakuplungos váltó továbbítja a hátsó kerekekhez, önzáró differenciál is van. A gyáriak szerint értő kezekkel simán lehet driftelni vele.

A hátsókerék-hajtású modell nem 570 és 620 lóerős, mint az összkerekes, de könnyebb is,

a Coupé 65, a Spyder 55 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen. Az R8 ezzel 3,7 másodperc alatt gyorsul százra és 320 km/óra a végsebessége, a Spyder adatai 3,8 másodperc és 318 km/óra. Az ára a német kereskedésekben 144 ezer euró, ez 48 millió forintot jelent.

Az Audinál rengeteg képet lőttek róla, és egyik jobb, mint a másik:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit