Ha nem sikerült rekordot dönteni a fenyőfaszállító Porschével, akkor nincs más hátra, csak a világ egyik legerősebb kombija, egy tuningolt Audi RS6 Avant segíthet.

A Hennessey-nél már hagyománnyá vált, hogy minden karácsony előtt megdöntik a leggyorsabban szállított fenyőfa rekordját. Az idei évben az alapító John Hennessey saját Porsche 911 Turbo S-ére került fel a fa, de mivel jelentősen rontotta a gyárilag gondosan megtervezett aerodinamikát, ezért nem sikerült megdönteni a két éve egy Jeeppel felállított rekordot.

Karácsonyfával a tetején nagyot megy ez a Porsche

A Hennessey szállítja az idei szezon leggyorsabb karácsonyfáját.

John Hennessey nem hagyta annyiban, és még karácsony előtt elkérte a felesége autóját, mert neki van a legerősebb kocsija a családban.

Hope elég jól választott, hiszen egy Audi RS6 Avantot vezet, aminek a 4 literes biturbó V8-asa már gyárilag is 600 lóerőre képes, de mivel John Hennessey feleségéről van szó, ezért egy kis tuninggal 800 lóerőre fokozták az erejét.

Mindez elég volt hozzá, hogy megdöntsék az 1000 lóerős Grand Cherokee rekordját,

az RS6 Avant ugyanis a karácsonyfával a tetején 183 mérfölddel száguldott óránként, ami 294,5 km/órának felel meg.

Az aerodinamika ennél a tempónál rengeteget számít, hiszen a fa nélkül ugyanez az autó megfutotta a 330 km/órát. John aztán elárulta a feleségének, hogy mire kellett neki az autó, és a neje egészen jól fogadta.

Ez is érdekelhet:

Morgannel még a karácsonyfát szállítani is nagy élmény

Ha az új Morgannel indulsz a fenyőért, akkor nem baj az sem, ha erdőben van az a fa.

A Chevrolet karácsonyi kisfilmjét nem lehet megnézni könnyek nélkül

’66-os Impala hozza elő a családi emlékeket.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában