Az Audi sportos ferdehátúja semmiképpen sem keverendő össze a 80-as évek legendás raliautójával, bár a hivatalos képeket látva nehéz is lenne összetéveszteni őket.

Igaz, a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozó ötajtós ferdehátú egész sokat változott az alapjául szolgáló A1-hez képest, többek között egy új aerodinamikai csomagot is kapott masszívabb lökhárítókkal és enyhén áttervezett hűtőráccsal. Ennél is érdekesebbek viszont az új, LED-es fényszórók, amelyek piros betétje miatt a kocsi úgy néz ki, mintha éppen most érkezett volna vissza egy masszív jamaikai hétvégéről, amely hipotézisre némileg ráerősít az egyébként igen mutatós sárga-fekete festés is.

A kocsi hátulján remek munkát végeztek a német mérnökök, hiszen a meglehetősen jellegtelen A1-es hátsót a látványos tetőspojlerrel, a négy kipufogóval és az áttervezett lökhárítóval sikerült ügyesen feldobniuk.

Az autó belsejéről elmondható, hogy az Audi A1 quattróhoz képest szinte semmit sem változott, csupán az itt-ott feltűnő sárga és piros betétek jelzik, hogy egy S1 quattrót látunk.

Az új modell kétliteres, 230 lóerős és 370 Nm nyomatékú turbómotorral érkezik, hatfokozatú manuális váltóval, és értelemszerűen összkerékhajtással. A háromajtós modell így 5,8 másodperc alatt éri majd el a százas tempót, aminél az ötajtós Sportback is csak egy tizedmásodperccel lesz lassabb.

És ezt olvastad már?
Csak nem akar elkezdődni a Tesla Cybertruck gyártása