Az idénre halasztott foci Eb lassan a végéhez ér, de még nem késő megnézni, milyen lenne, ha az autógyártók tervezték volna a nemzeti válogatottak futballcipőit.

Az autózás és a labdarúgás között legfeljebb az a kapcsolat, hogy a legnagyobb autógyártók örömmel szponzorálják a népszerű klubokat, játékosokat, és az idénre halasztott Európa-bajnokságon a nemzeti válogatottakat és magát a tornát is. A Car Lease Fetcher most továbbment egy lépéssel, és azt képzelte el, milyen lenne, ha a csapatok futballcipőit is az autógyártók tervezték volna.

Volkswagen x Németország

Nem áll messze a futballtól a Volkswagen, hiszen a németek egyik legsikeresebb klubcsapatát, a VfL Wolfsburgot az autógyártó dolgozói alapították a második világháború után. A Volkswagen a német válogatott egyik főszponzora is, ezért nem kérdés, hogy a futballcipőit is ez a márka tervezné meg. A német színekben pompázó cipővel a válogatott négy világbajnoki és három Európa-bajnoki címének is emléket állítanak.

Jaguar x Anglia

Anglia címerében három oroszlán található, a Jaguar emblémája pedig az ugró nagymacska, ezért magától értetődő, hogy ez a márka tervezné meg az angol válogatott focicipőjét. A piros, kék és fehér színű cipőn a jaguáros emblémán kívül az angol rózsával összekötött Szent György-kereszt is helyet kapott, és mivel a Jaguar tervezte, ezért nemes Windsor bőrből készülne, gombnyomsásra működő automatikus fűzővel.

Volvo x Svédország

Hosszú ideje a Volvo a svéd nemzeti válogatott partnere, a játékosoknak és a csapat többi tagjának is szállítják az autókat, és ha felkérnék őket, akkor biztosan a futballcipőket is megterveznék. A lábbelik természetesen a svéd nemzeti színekben, kékben és sárgában mutatnak jól, és mivel a biztonságos autóiról ismert Volvo tervezte meg, ezért külön figyelmet fordítanának a sarokvédelemre, a bokatámaszra és a lábfej első részének védelmére is.

Peugeot x Franciaország

A francia válogatott cipője természetesen a nemzeti színekben pompázik, és nem lenne másként ez akkor sem, ha a Peugeot tervezné a futballcipőket. A hátán ott az ország címere, a gall kakas, ami már évszázadok óta jelképezi a francia küzdőszellemet, és remekül mutat rajta a Peugeot megújult emblémája is, a klasszikus oroszlánfejjel, míg a két apró csillag a francia csapat két világbajnoki győzelmét jelképezi.

Ferrari x Olaszország

A Ferraritól egyáltalán nem idegen a lábbelik világa, ezért nem volt kérdés, hogy melyik autógyártó tervezhetné meg az „Azzurri” futballcipőjét. A színe a csapat kékjével harmonizál, a négy csillag pedig az olaszok négy világbajnoki győzelmét jelképezi, míg az olasz trikolór csak egészen visszafogottan jelenik meg rajta. Az ágaskodó paripás embléma azonban nem hagy kétséget felőle, hogy a maranellói márkától származik ez a cipő.

Melyik autógyártó futballcipője sikerült a legjobban?

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában