Az amerikai V8-astól új életre kelt ez a klasszikus Range Rover
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Talán ismerősen hangzik a Jensen neve, ez a brit gyártó az amerikai motorral szerelt, olasz dizájnú túrakocsikkal szerzett ismertséget magának. Most pedig kihozták ezt: a Chieftain egy klasszikus Range Rover, amibe egy 6,2 literes, kompresszoros V8-ast tettek.

A hatvanas-hetvenes évek ikonikus túrakocsija volt a Jensen Interceptor, amelynek olasz tervezésű karosszériájába amerikai V8-ast szereltek a brit gyárban. A Jensen pedig még mindig működik, és bár saját autókat éppen nem gyárt, de a régi gyakorlatot más típusokon folytatják. Például ezen az 1993-as Range Roveren, amiben semmi nem az, mint aminek látszik.

Már az alváza sem, hiszen az a futóművel és a légrugózással együtt egy 2003-as Land Rover Discoveryből származik. De a legérdekesebb a motor, hiszen a Chevrolet Camaro ZL1-ben is dolgozó 6,2 literes, kompresszoros V8-as került a motorházba, 560 lóerővel és 750 Nm nyomatékkal, szintén az amerikaiaktól származó hatfokozatú automatával.

Az utasteret is finoman modernizálták a Jensen műhelyében, a klasszikus formák megmaradtak, de vadonatúj a bőrkárpitozás, a középkonzolon navigációs rendszer működik.

(Képek: Jensen, Autocar)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.