Az Audi nemrég felfrissítette a középkategóriás sportkupéját, ezért itt volt az ideje, hogy az Abt is előálljon az RS5 Coupé izmosított változatával.

2017-ben jelent meg az RS5 Coupé legújabb generációja, és két év múlva már a ráncfelvarrott változatával is előállt az Audi. A 2,9 literes biturbó V6-os motorja 450 lóerőre és 600 Nm nyomatékra képes, ami bőven elegendő, de sosem árt, ha több, ezért az Abt elkészítette a sportkupé tovább tuningolt kiadását.

A teljesítményét 540 lóerőre, a legnagyobb nyomatékot 680 Nm-re növelte a tuningcég,

elsősorban a szívósor és a motorvezérlő elektronika módosításával. Az RS5 Coupé ezzel 3,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, három tizeddel hamarabb, mint a szériaváltozat. Ha a karbonkerámia fékeket is megrendeljük hozzá, a korlátozás kiiktatásával 300 km/óra lehet a végsebessége.

A külső megjelenése is sokkal dögösebb annál, mint ami lekerül a futószalagról,

erről a Sonoma zöld fényezés és a 21 colos, aranyszínű kerekek gondoskodnak. A szénszálas anyagból készült légterelőkkel és szárnyakkal ékesített sportkupé futóművét is leültették 25 milliméterrel, hogy még jobban vágyjunk az Abt által tuningolt RS5 Coupéra.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari