Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bejött a változás a Nissannak, hiszen nemcsak kitalálta és felpörgette a kompakt crossover kategóriát, de az elektromos autók terén is az élre tört. Most ezt a két típust kombinálta a legújabb tanulmányautójában.

Óriási siker lett a Qashqai, ami már az előző generációjával kitalálta a kompakt crossover kategóriát, és a lendülete a mai napig nem állt meg. Szintén nagyon megy a Leaf, ami éppen leváltás előtt áll, de még így is minden eddiginél többen veszik, a világ egyik legkeresettebb autójának számít. Ennek a két kategóriának a kombinációja azonnal meghódítaná a piacot, és valószínűleg tudják ezt a Nissannál is, mert most éppen egy ilyen tanulmányautót lepleztek le.

Az IMx Concept megmutatja, milyen lenne a Leaf, ha inkább a Qashqai kategóriájába lépne, és nem lehetetlen, hogy a jövőben a Nissan elkészíti ezt az autót. Mindenesetre jól mutat a vadonatúj Leaf stílusát idéző hűtőmaszk (ami már csak a nevében hűtő) a csíkszerű lámpákkal és a kupés tetővonallal ezeken a hatalmas kerekeken. Mivel koncepcióról van szó, ezért nem meglepő, hogy visszapillantó tükrök nincsenek, és a kilincsek is a karosszériába simulnak.

A koncepciósan kétfelé nyíló ajtókon át pedig olyan utastérbe léphetsz, ami tényleg a jövőautókat idézi. Az alapötlet az volt, hogy mire az IMx Concept valóra válik, addigra a Nissan ProPilot rendszere már teljesen átveheti a vezetést, ezért a jelzésértékű kormánykerék visszahúzódhat, a négy darab különálló ülést pedig fekvő pozícióba lehet hajtani. A műszerfal OLED kijelzős, az utasteret körbevevő faborítás pedig a japán papír térelválasztókat idézi.

De vezetni is élmény lesz az elektromos crossovert, erről pedig elöl és hátul is egy elektromotor gondoskodik, amelyek együttesen 436 lóerőre és 700 Nm nyomaték leadására képesek. A nagyobb energiasűrűségű akkumulátorral pedig egy feltöltéssel a 600 kilométer megtétele sem lesz lehetetlen. Hihetetlennek hangzanak ezek a számok? Eleinte a Leaf sikerében is kevesen hittek, és nézd meg, mára mennyit látsz belőle!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.