Hamarosan a Volkswagen-csoport legújabb márkája, a Cupra is bemutatja az első elektromos autóját, a Born már az utolsó teszteket futja a leleplezése előtt.

Nem érhet meglepetésként, hogy teljesen elektromos hajtású autót fejleszt a Cupra, hiszen már 2020-ban bemutatták a prototípusát, akkor még el-Born néven. A Barcelona egyik negyedéről elnevezett modell formája nem véletlenül ismerős, hiszen a Volkswagen ID.3 ikertestvéréről van szó, amit a spanyolok saját stílusukban terveztek át.

A koncepció alapján a Cupra elektromos autója egyedi frontrészt, sportos kormánykereket és kagylósított üléseket kap, az autót a márka jellegzetes bronzszínével díszítették. A teljesítménye egyelőre nem lesz nagyobb az ID.3-énál, azonban

a 204 lóerős elektromotor itt is a hátsó kerekeket hajtja, ráadásul a futóművet és a kormányzást is sportosabbra hangolják.

A Cupra elektromos autójának akkumulátora is a nagyobb, nettó 77 kilowattórás lesz, amivel 500 kilométer körül alakulhat a hatótáv.

A spanyol márka éppen az utolsó teszteket végzi az északi sarkkör közelében található jeges tesztpályán, mínusz 30 Celsius-fokban, és az immár Born néven emlegetett újdonság premierjére már májusban sort keríthetnek.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

További cikkeink a témában