Mindjárt leleplezi a 3-as sorozat új generációját a BMW, de addig is megmutatta a középkategóriás modell műszerfalát, ami már a márka új generációs kijelzőit kapja. Okos személyi asszisztens is lesz az autóban.

A Nürburgringen tesztelt prototípust már megmutatta nekünk a BMW, hamarosan pedig teljes egészében leleplezi a 3-as sorozat új generációját, de addig is megmutatja nekünk, mit fogsz látni, ha a kormánykerék mögé ülsz. Az új 8-as sorozat, az X5 és a Z4 mintájára a 3-as is a BMW legújabb műszerfalát kapja meg.

Az elrendezése a hagyományos, amit a BMW-nél régóta megszoktál,

de a műszerek helyét itt is színes képernyő vette át. A kormánykerék mögötti kijelzőre tetszés szerint kérdezheted le az információkat, a sebességen és a fordulatszámmérőn kívül a navigáció térképe és az éppen játszott zeneszám borítója is itt jelenik meg.

A középső képernyő is a legújabb, amit a BMW-nél kaphatsz,

újragondolt menüvel, ami minden eddiginél egyszerűbben kezelhető. A tetszés szerint átrendezhető csempékre beállíthatod a téged érdeklő információkat, és az iDrive érintőpados forgótárcsája mellett gesztusvezérléssel is irányíthatod az infotainment rendszert.

A legérdekesebb az okos személyi asszisztens lesz, amit „Helló, BMW!” felkiáltással szólíthatsz meg.

Olyan dolgokat kérhetsz tőle, mint hogy „A kedvenc úton vigyél haza!”, de elég annyit mondani, hogy „Kissé fázom”, és máris állítja a klímát. Még nevet is adhatsz neki, mint például Charlie, és onnantól azon a néven szólíthatod az autód asszisztensét.

Sőt, a BMW szerint a fedélzeti asszisztens hosszabb beszélgetésben is partnernek tekinthető, még arra is tudja majd a választ, hogy „Mi az élet értelme?”, amit biztosan ki kell majd próbálnunk. A 3-as sorozat többi része sem marad sokáig leplezetlen, a héten nyíló párizsi autószalonon mindenkinek megmutatja a BMW.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Clarksonék nem kímélik a franciákat a legújabb filmjükben