A GT500 volt az első autó, amire Carroll Shelby igazán büszkének érezte magát, és az eredeti modell bemutatásának évfordulóját különleges limitált szériával ünnepli a Ford.

1967-ben jelent meg az első Shelby GT500, és a modell a mai napig a Mustang legizmosabb változatának számít. Carroll Shelby a Le Mans-i futamon szerzett tapasztalatok alapján fejlesztette tovább a GT350-est, és a 7 literes V8-as motorral szerelt Mustang azóta a rajongók első számú álmává vált. Shelby munkáját pedig a piaci sikeren kívül a 24 órás futamon elért hármas győzelem is igazolta.

Az eredeti Shelby GT500 bemutatásának 55 éves évfordulóját a Ford jövőre egy különleges limitált szériával ünnepli.

A Heritage Edition a képeken látható Brittany Blue fényezéssel mutatkozott be, az elmaradhatatlan versenycsíkokat pedig fóliázással, vagy jóval drágábban kézzel festett változatban is lehet kérni. A műszaki tartalom nem változik, a GT500 motorja 5,2 literes, kompresszoros V8-as, 760 lóerős teljesítménnyel és hétfokozatú duplakuplungos váltóval.

A Mustang másik újdonsága, hogy az F-150 Raptor, a hamarosan érkező Bronco Raptor és a Le Mans-győztes Ford GT után

a Shelby GT500 is elérhető a Ford Performance látványos Code Orange fényezésével.

A GT500 egyébként újonnan 72 900 dollárba kerül – körülbelül kétszer annyiba, mint a Mustang többi kiadása, a limitált széria pedig 2022 tavaszától rendelhető.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés