A legendás GT40 modern utódjaként készült el a Ford GT, amit nem most először adnak ki retró stílusú festéssel. A szupersportautó legújabb limitált szériája az eredeti prototípus színeit eleveníti fel.

1963-ban kezdődött a GT40 története, amit biztosan ismersz, ha máshonnan nem, akkor Az aszfalt királyai című filmből. A Ford le akarta győzni a Ferrarit a 24 órás Le Mans-i futamon, és ehhez Carroll Shelbyt bízták meg, aki a Cobra versenyautóival nagy sikereket ért el. A GT40 első prototípusát egy évvel később, 1964-ben mutatták be a New York-i autószalonon.

Összesen négy prototípust építettek a GT40-ből, és ezek közül már csak egy viseli az eredeti festését, ezt eleveníti fel a Ford GT legújabb limitált szériája.

Az új ’64 Heritage Edition karosszériáját Wimbledon fehérre fényezték, ami egy kicsit melegebb tónusú az eredeti fehérnél, ezt egy egészen sötétkék színnel egészítették ki.

A hosszában futó versenycsíkot és a kerekeket is sötétkék színre festették,

míg az első légterelő és a hátsó diffúzor szénszálas anyaga látható maradt a lakkozás alatt. Nem ez az első retró festésű GT a Fordtól, korábban azokat a színkombinációkat elevenítették fel, amivel 1966-tól ’69-ig sorozatban megnyerték a 24 órás Le Mans-i futamot.

Ez is érdekelhet:

Még izmosabb lett, és festés nélkül is kapható a Ford GT

A látszó karbon mintával még észvesztőbb.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés