Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még mindig kerülnek elő a gyűjtemények mélyéről olyan kincsek, mint ez a Ford GT, ami ugyan már tizenhárom éves, de még jóformán be se járatták. A makulátlan állapotú szuperautót éppen ezért figyelemreméltó összegért adták tovább.

2006-ban valaki megvette, és eltette magának ezt a Ford GT-t, még csak nem is használta. Pedig arról a kivételes szuperautóról van szó, ami a hatvanas évekbeli GT40 emlékére készült, és csak egy évig gyártották. A retró formáján kívül az 5,4 literes, 550 lóerős V8-asa miatt is érdekes, mert 3,3 másodperc alatt gyorsul százra és 330 km/órával is száguldhat, amivel a korabeli riválisok, a Mercedes-McLaren SLR és a Porsche Carrera GT mellett is tartja a lépést.

Nehéz lehetett megállni, hogy ne vágjanak neki vele a végtelen országútnak,

pedig éppen ez történt, a képeken látható GT órájában csak 11,7 mérföld van, ami kevesebb, mint 19 kilométert jelent. Az összesen gyártott 4033 példány közül csak 327-et gyártottak piros színben és fekete csíkokkal, de köztük nem lehet sokkal több olyan, ami ennyire megkímélt. Az extrák közül a BBS kerekeket, a jobb hifit és a piros féknyergeket rendelték meg hozzá.

A GT ebben a kivételes formában került az RM Sotheby’s online aukciójára, ahol 310 500 dollárt fizettek érte, ez éppen 90 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.