A Top Gear magazinnál is minden évben megválasztják az év autóját, de egy kicsit más szempontok szerint, mint megszoktuk. Náluk az év legjobb sportautója lesz a győztes, és ez a kategória is elég sokszínű lehet, amire a legutóbbi tesztjük a bizonyíték.

Hogyan is lehetne összehasonlítani egymással a háromhengeres Ford Fiesta ST-t a tizenhat hengeres Bugatti Chironnal? Sehogyan, de itt nem is csupán az adatok számítanak, hanem az élmény, amit ezek az autók adnak, és abból bizony egyik sem fukarkodik.

A sokszínű mezőnyben éppúgy helye volt a sportkompaktoknak, mint a BMW M2 Competition és a Hyundai i30 N, a pályára szánt sportautóknak, mint a Ferrari 488 Pista, a McLaren 600 LT és a Porsche 911 GT2 RS, vagy éppen a stílusban is utolérhetetlen sportkocsiknak, mint az Alpine A110 és az Aston Martin Vantage. Sőt, még olyan terepjárók is illettek a mezőnybe, mint az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, a Lamborghini Urus és a Mercedes-AMG G 63.

A 14 autós mezőny számai is figyelemreméltók: összesen 48 312 köbcenti, 7640 lóerő, 36 hajtott kerék és több mint 4 millió angol fontot, azaz 1,5 milliárd forintot elérő összérték.

A fenti előzetesben Chris Harris hajtja meg az autókat a franciaországi Charade versenypályáján,

ahol a hetvenes években Formula–1-es futamokat is rendeztek, ha pedig bővebben érdekelnek az autók, akkor nézd meg Jack Rix, a Top Gear magazin szerkesztőjének bemutatóját is.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában