Foggal-körömmel azért nem ragaszkodnak hozzá.

Hétfőn jött a nagy bejelentés, miszerint az F1 változtat az időmérő lebonyolításában, és már idén – három versenyhétvégén is – lesz a régóta emlegetett (100 kilométeres) sprintfutam.

Az F1 sportigazgatója, Ross Brawn elmondta, hogy a sprintfutamok nem fogják befolyásolni a főversenyt, a lényegük csak a versenyhétvégék kiterjesztése:

„Az egész hétvégére szeretnénk lekötni a szurkolókat. A vasárnapi futam rendben van, nem is akarunk hozzányúlni, de a pénteki és szombati napok érdeklődését mindenképp szeretnénk feljebb tornázni.”

Brawn szerint a versenyhétvége pénteki napja a szurkolókról szól, és bár érdekes nézni a szabadedzéseket, valójában nincs komoly tétje, az új formátum viszont ad egy kis extra izgalmat.

Brawn azt is elárulta, hogy a pilóták nyitottak erre az új dologra, és annyit kér tőlük, hogy ez maradjon is így, amíg ki tudják értékelni a három sprintfutamon tapasztaltakat. Tovább megnyugtatott mindekit, hogy foggal-körömmel azért nem ragaszkodnak hozzá:

„Szeretnénk látni, hogy ez mennyire hozza lázba a szurkolókat. (...) Szerintünk működni fog és nagyon izgalmas lesz. (...) Ha nem működik a dolog, akkor feltesszük a kezünket, és kitalálunk valami mást.”

Egyébként már azt is lehet tudni, hogy a három sprintfutamból kettőt Európában, egyet pedig Európán kívüli versenyhétvégén próbálnak ki.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai