Összehasonlították a két autót, így már lehet tudni, mi az igazság.

Nem kis felháborodást váltott ki a Racing Point 2020-as autója, amely rózsaszín Mercedesként vonult be az F1-köznyelvbe, mivel az szemmel láthatóan a tavalyi Mercedes koppintása.

Nagy a zúgolódás, hogy a Racing Point lemásolta a tavalyi Mercedest

A csapat technikai vezetője szerint több ok miatt is kézenfekvő volt a címvédő autóját alapul venni.

A Racing Point szerint több szempontból is kézenfekvő volt a lemásolni a címvédő autóját, már csak azért is, mert a Mercedestől szerzik be a motort, a váltót, az első és hátsó felfüggesztést, valamint annak szélcsatornájában dolgoznak. Mindez ugyanakkor nem nagyon hatotta meg a McLarent és a Renault-t, ugyanis mindkettő istálló feljelentéssel fenyegetőzött.

A csapat technikai igazgatója, Andrew Green most a motorsport.com-nak elárulta, hogy az FIA járt a csapatnál, és alaposan megvizsgálta az RP20-at:

„Nem igazan értjük, mi ellen is tiltakoznak. Amikor bemutattuk az autót, beszéltünk erről az FIA-val, el is jöttek a gyárba és megvizsgálták az autót és a terveit is, sőt, még a tavalyi Mercedes terveit is magukkal hozták. Alapos ellenőrzést végeztek, és elégedetten konstatálták, hogy az autónk saját tervezésű.”

Green azt elismeri, hogy az RP20 hasonlít a Mercedesre, de hangsúlyozza, azzal nem egyezik meg teljesen. Szerinte a többi csapat csak azért zúgolódik, mert ők nem látták meg ezt a kiskaput.

A motorsport.com egyébként az FIA-t is megkereste, a szövetség pedig megerősítette Green szavait.

(Fotó: BWT Racing Point F1 Team)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

További cikkeink a témában