Ha már nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel, akkor megkérheted a Ferrarit, hogy tervezzen egy egyedi autót, csak neked. Ez az SP275 RW Competizione is így született.

Ha elég sok pénzed van, akkor vehetsz magadnak egy Ferrarit, akár olyan nagy túrakocsit is, mint a tizenkét hengeres F12 Berlinetta. Ha visszatérő ügyfél vagy, akkor lehet esélyed megkaparintani egyet az olyan limitált szériákból, mint amilyen az F12tdf, ahol a betűszó egy legendás közúti autóverseny, a Tour de France rövidítése.

Ha pedig kiapadhatatlanok a lehetőségeid és jól ismernek a Ferrarinál, akkor akár egyedi autót is építenek, csak neked. Ilyen volt korábban az F12 alapjára készült, nyitott tetős F60 America, amiből tíz darabot építettek, és a brutális megjelenésű pályagép F12 TRS is, amit a Pininfarina tervezett, és csak ez az egy van belőle.

És ilyen ez a Ferrari SP275 RW Competizione is, amit a hétvégi Ferrari Finali Mondiali eseményen fotóztak le. Az autót egy tehetős vevőnek készítették az F12tdf alapjára, attól teljesen különböző formával. Míg a Tour de France inkább agresszív kinézetű, addig az SP275 retró külsőt kapott, erre utal a neve is, ami a 275 GTB felidézése. Az SP pedig a Special Project rövidítése, amit az egyedileg épült autók kapnak meg.

A csodálatos lemezek alatt ugyanaz a technika dolgozik, mint az F12tdf-ben, azaz a 6,3 literes V12-est 740-ről 780 lóerőre izmosították, így 2,9 másodperc alatt gyorsul százra (két tizeddel hamarabb, mint a Berlinetta) és 7,9 másodperc után már kétszázzal halad, a végsebessége pedig 340 km/óra.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

707 lóerővel és új digitális élménnyel lett jobb az Aston Martin DBX

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés