Talán nem tudtad, de az ugrálóvárat az amerikai Bob Regehr találta fel, aki ezen kívül nagy autórajongó is volt, a gyűjteményének nagy részét nemrég árverezték el.

1968-ban találta ki Bob Regehr, hogy a trambulinnál valami izgalmasabbat is lehetne alkotni, így született meg a felfújható ugrálóvár, ami a mai napig a gyerekek kedvence. Regehr azonban az autók iránt is rajongott, 14 évesen szerezte meg az első kocsiját, ami egy ’40-es Mercury volt, és ezt hamarosan sok másik követte.

Regehr autókereskedőként is dolgozott, aztán egy Texaco benzinkutat üzemeltetett, és a bevételéből futotta arra is, hogy ajánlatot tegyen a tankolni érkező, neki tetsző autókra. A gyűjteménye így óriásira bővült,

2009-ben a Hot Rod magazin azt írta róla, hogy 226 autója van, és a legtöbb típus amerikai klasszikus.

A kedvence a ’32-es Ford volt, amiből húsz különböző példányt tartott,

de a kollekcióban fél tucat Corvette, több Chevrolet Bel Air, ezen kívül Ford Thunderbird, Chevrolet Camaro és Pontiac GTO is van, a legújabb autója egy Ford Mustang GT 1987-ből. Az európai modelleket néhány Jaguar és egy Ferrari 308 képviselte.

Bob Regehr 2019-ben hunyt el, és a gyűjteménye jelentős része egy aukcióra került, 140 autóra lehetett licitálni a Vanderbrink árverésén. Nézd meg, milyen csodákra:

Ez is érdekelhet:

9 nagyon metál autó a Metallica frontemberének garázsából

James Hetfield megmutatja a gyűjteményét.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

További cikkeink a témában