Az új kompakt Škoda bemutatója közelebb van, mint gondoltuk

Még alig szoktuk meg a Škoda megújuló formanyelvét, amit a Vision RS tanulmányautón mutatott meg a cseh márka, máris elkezdtek érkezni a hírek a sorozatgyártásba kerülő változatáról. Úgy tűnik, hogy nem Rapid lesz a neve a Golf házon belüli ellenfelének.

Nagy szó, hogy a párizsi autószalonra a Škoda vitte el az egyik legfontosabb újdonságot, a Vision RS tanulmányautó ugyanis egyszerre mutatja meg a cseh márka jövőbeli formanyelvét, és a Rapid utódját.

A konnektorról tölthető hibrid hajtással szerelt sportos kompaktot akár ebben a formában is gyártásba adhatnák, persze a szériaváltozata ennél azért szerényebb lesz.

Még be sem zárt a párizsi autószalon, a Škoda máris elkezdte szivárogtatni a híreket a végleges változatról. Hivatalosan még nem jelentették be, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a neve nem Rapid lesz, a legújabb előzetesben egyszerűen csak Spaceback néven emlegetik, ami a meredekhátú változat utóneve volt eddig.

A most közzétett képről kiderül, hogy a Rapid utódja megtartja a kissé kombis sziluettet,

de éppen ez lesz a kategóriatársakénál tágasabb utastér titka. A Škoda azt is hozzátette, hogy ugyanazt a moduláris padlólemezt használja hozzá, mint amit az Ibiza és a Polo is megkapott, ezért a jelenleginél szélesebb belső térre is számíthatunk.

A tanulmányautóktól általában egy év után jutnak el a sorozatgyártású változatig, de a Škodánál azt is bejelentették, hogy a Rapid utódja még az idén bemutatkozik.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon