Nem ez az első sportautó, amit kifestenek, elég csak a BMW art car sorozatára gondolni, de a Lamborghini Huracán Evo monokróm festése egészen érdekes technikával készült.

A nemzetközileg elismert olasz művész, Paolo Troilo közvetlenül az autó karosszériájára festette a Lamborghini vezetése közben átélt érzelmeket, és ezzel egy elég különleges műalkotás született. Troilo arról ismert, hogy az ujjbegyével fest, és ez a jellegzetes technika egyedülállóvá tette őt a művészeti világban.

„Imádom a lassan múló időt, de a Huracán Evo vezetésével szerzett tapasztalatok megtanítottak arra, hogy a gyorsulásban és a sebességben is ugyanazokat az energiákat találom meg” – mondta a Lamborghini kipróbálása után a művész.

Az alkotás neve Minotauro, amit a karosszériára festett férfialak és a sportautó öklelő bikás emblémája után kapott.

Paolo tehetsége már hétéves korában megmutatkozott, majd nem sokkal később már aneszteziológus édesapjának rajzolt anatómiai illusztrációkat, amelyeket orvosi konferenciákon mutathatott be. Építészetet tanult, de nem fejezte be, szívesebben foglalkozott reklámmal, ezen a területen helyezkedett el, mielőtt a festés felé fordult. A művészi pályája 2005-ben indult, amikor elhatározta, hogy festeni kezd, és

amint elkezdte összeszedni az alkotáshoz szükséges anyagokat, ecsetet elfelejtett venni, ezért az ujjával kezdett festeni,

majd ez a technika végül a jellegzetességévé vált, műveit világszerte kiállították már New Yorktól Isztambulon át Szingapúrig. A festett Huracán Evo november 4. és 13. között látható Paolo Troilo műveinek kiállításán a milánói Palazzo Serbelloniban.

 

Ez is érdekelhet:

Gyönyörű lett a feltámasztott Lamborghini Countach

Újra megalkották az 50 éve bemutatott prototípust.

Saját kezűleg festette ki a Lamborghinijét a monacói utcán

A sajátja, azt csinál vele, amit akar, nem?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés