Nem ez az első alkalom, hogy művészeti alkotás készült egy sportautóból, de ezúttal munka közben is látható volt a festő.

Monacóban nem igazán lehet feltűnést kelteni egy Lamborghini Aventador SVJ-vel, de ha nekiállsz kézzel lefesteni a sportautódat egy ötcsillagos hotel előtt az utcán, az már valami. Abdullah Qandeel pontosan ezt tette, a művész a festményeihez hasonló stílusban festette le a karosszériát és még az utasteret is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Abdullah Qandeel (@theqandeel) által megosztott bejegyzés

Az alkotást már korábban aprólékosan megtervezte, digitális vázlatot is készített hozzá, és vélhetően a nagy része stúdióban készült, de az igazi performansz az volt, amikor a monacói Hotel de Paris előtt álló autó festését az utcán fejezte be. A videón jól látszik, hogy a minta nem fólia, tényleg festéket használt hozzá.

A művésznek nem ez az egyetlen festett autója, a gyűjteményében lévő Porsche 911 GT3 Cup is hasonló mintát kapott. Az ötlet sem egészen új: így kezdődött a BMW Art Car sorozata, és ennek a programnak a keretében festette le Andy Warhol azt a BMW M1-est, amivel 1979-ben a 24 órás Le Mans-i futamon indultak.

Elvághatatlan kapocs született BMW és művészet között negyvenöt éve

A BMW 1975-ben megpróbálta összekötni a vizuális művészetet saját autóival. Sikerült neki.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés