Hamarabb tudtad, hogy mire képes a Nürburgringen a Lamborghini legújabb modellje, mint azt, hogyan is néz ki. Most azonban végre megmutatta magát az Aventador SVJ, az olaszok legújabb csúcsmodellje.

Mint a Huracán Performante, úgy az Aventador SVJ is még álcázva döntötte meg a Nürburgring rekordját a szériagyártású sportautók között. A Lamborghini egészen mostanáig várt azzal, hogy megmutassa nekünk, mivel is sikerült letaszítania a trónjáról a Porschét. Nem kell kétszer ránézni, hogy felismerd, ez a legdurvább Aventador.

A 6,5 literes V12-es szívómotor teljesítményét 750-ről 770 lóerőre növelték,

a tömege ugyanakkor maradt 1525 kilogramm, vagyis kevesebb, mint két kiló jut minden egyes lóerőre. Az Aventador SVJ ezzel 2,8 másodperc alatt gyorsul százra, és még meggyőzőbb, hogy 8,6 másodperc után a kétszázat is eléri. A végsebessége 350 km/óra felett van.

Mégsem ettől lett a Nürburgring királya az Aventador,

hanem attól, hogy az SVJ változatnál szinte minden mást is átdolgoztak. Újak a lökhárítók és a légterelők, nagyobb a diffúzor és a hátsó szárny, több az aktív aerodinamikai elem, merevebb a karosszéria és feszesebb a futómű is. A magasabbra tett kipufogóvégről is könnyen meg fogod ismerni.

A nevében az SV a Superveloce, a J pedig a Jota rövidítése,

így hívták a hetvenes évek elején a Miura pályára szánt változatát, ami 1971-ben megsemmisült egy baleset utáni tűzben. Az Aventador Superveloce Jota ennél jóval több, 900 példányban készül, amiből a jövő év elején lehet átvenni az elsőket, 349 ezer eurós, azaz 113 millió forintos áron.

Még drágább, és még keresettebb lesz az SVJ 63, ami a Lamborghini autómárka 1963-as alapítására utal, még több szénszálas anyagot használ, egyedi retrós festéssel, és csak 63 példányban gyártják le. Nem is kérdés, hogy inkább ezt választanánk.

Nézd meg, hogyan futotta a rekordkörét a Nordschleifén:

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön