Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem fogyott ki a tűzijátékból a frankfurti autószalon előtt a BMW, hiszen itt van még egy újdonság tőlük, a leendő legnagyobb szabadidő-terepjárójuk prototípusa. A Concept X7 iPerformance konnektorról tölthető hibrid hajtást kapott.

Az új X3 és a 6-os GT, a még álcázott X2 és az új M5, egy elektromos és egy sportos MINI, a felfrissített i3, valamint a következő Z4 és a 8-as sorozat prototípusai mellett a BMW-nek még mindig van mivel meglepnie minket a jövő heti frankfurti autószalon előtt. Már egy ideje beszéltek róla, hogy az X5-nél is nagyobb terepjáróval készülnek, most pedig meg is mutatják, hogyan fog kinézni.

Úristen, ez mekkora?

Még nem tudjuk, a BMW ugyanis egyelőre nem árulta el a Concept X7 iPerformance méreteit, de már ránézésre is akkora, mint egy ház. Az egyetlen méretadat, amit tudunk róla, az a kerekek 23 colos átmérője, és ez alapján el tudjuk képzelni, mekkora karosszéria került fölé. De már a vese alakú hűtőmaszk méretei sem mindennapiak.

Szóval ez csak egy tanulmányautó?

Igen, de nem titok, hogy az X7-et hamarosan gyártásba küldi a BMW. Az alapforma pedig már nem nagyon fog változni ehhez képest, elég csak leképzelned róla a tanulmányautós elemeket, mint a karcsú tükröket és a karosszéria síkjába simuló kilincseket. Bár amióta a Range Rover Velar ilyet kapott, sosem lehet tudni, mikor kerül gyártásba egy ilyen látványos elem.

Kinek, minek kell ekkora terepjáró?

Például az amerikaiaknak, akik megvesznek a hatalmas batárokért. Az új X7 a nálunk is kapható autók közül a Range Rover és a Mercedes-Benz GLS ellenfele lehet, heten kényelmesen elférnek majd benne. A tanulmányautó hat darab fotelt kapott, és ránézésre mindegyikben egyformán fejedelmi a kényelem, a szórakoztatásról külön képernyők gondoskodnak.

Milyen lehet vezetni egy ilyen monstrumot?

Még nem tudjuk, és a BMW is csak annyit árult el, hogy konnektorról tölthető hibrid hajtás került bele, amit az iPerformance név is jelöl. A turbós benzinmotor és az elektromotor összkerékhajtásúvá teszi az X7-et, amivel tisztán elektromosan is lehet majd menni. Ha pedig megnézed a műszerfalát, láthatod, milyenek lesznek a jövő X-es BMW-i.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.