Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2017 utolsó napjaiban mutatták meg az első képeket az Aznom Serpas névre keresztelt sportautóról, ami a vezetés szűretlen élményét ígéri: szuperkönnyű nyitott karosszéria és V8-as szívómotor indítja be azonnal az adrenalin termelését.

A monzai Aznom a torinói Camal céget bízta meg a Serpas névre keresztelt sportautó tervezésével. Lehet, hogy egyik név sem hangzik ismerősen számodra, de az eredmény kimondottan izgalmas lett. Az áramvonalas formájú sportkocsi ugyanis csak a lényeges elemekre szorítkozik, ezért elég kompakt méretű (4,08 méter hosszú és a bukókeret nélkül csak 78 centi magas) és könnyű is.

Mint a versenyautók, úgy a Serpas is csővázas szerkezetre épül, amit szénszálas elemekkel erősítettek meg, erre kerül a kézzel formált alumínium karosszéria és a karbon légterelők. Az eredmény az, hogy az Aznom sportkocsija szuperkönnyű lett, mindössze 900 kilogrammot nyom. Ennek ellenére nem egy kis négyhengerest, hanem egy rendes V8-ast pakoltak bele.

Nem tudjuk, honnan származik a 2,6 literes V8-as, de turbója nincs, és szívómotorhoz illően tiltásig kell forgatni ahhoz, hogy mindent kihozhass belőle. 363 lóerős teljesítményét 10 300-as percenkénti fordulaton adja le! A Serpas olyan alacsony, hogy nincs ajtaja, simán bele tudsz ugrani, a szélvédőjét pedig apró légterelő helyettesíti.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.