Ha eddig nem voltál oda a kempingezésért, akkor a MINI Countryman új extrája majd felébreszti benned a vágyat, hogy azonnal csomagolj, és indulj sátorozni. Csak felteszed az autód tetejére, és mostantól bárhol alhatsz benne.

Az ötlet nem új, hiszen már a MINI korábbi generációira is szereltek tetősátrat, de mindegyik közül az új Countryman mobil kempingje sikerült a legjobban. Zseniálisan egyszerű felszerelni, hiszen a széria tetősínekre csak az opciós tetőcsomagtartót kell feltenni, erre rögzítheted a sátrat, ami utazás közben, összecsukva éppen úgy néz ki, mint egy áramvonalas tetődoboz.

Ha a kiszemelt táborhelyre értél, vagy utolért az éjszaka, és lehajtanád a fejed, akkor a sátrat felállítani ennél egyszerűbb nem is lehetne. Csak ki kell nyitni a tetődobozt, a többit pedig már a négy gázrugó intézi helyetted. A 2,1 méter hosszú és 1,3 méter széles sátorban ketten kényelmesen elfértek, a pamut huzattal borított matrac szériafelszerelés.

Mivel a tetődoboz üvegszálas teteje a sátor teteje is egyben, az oldalfalak pedig prémium minőségű szövetből készültek, ezért a táborhelyed ellenáll az esőnek, hónak és viharnak, miközben szellőzik, tartja a hőt, és zajszigetelt is. Mind a két oldalon van cipzáras ajtó és ablak, a rovarokat szúnyogháló tartja kívül, a belső világítást LED-es lámpa látja el, megközelíteni alumínium létrán lehet.

A MINI Countryman tetősátra ezzel ideális társ, ha csak úgy az autóba pattannál, és nekivágnál az ismeretlennek. A sátorban megbízhatsz, az olasz specialista Autohome késztette, és már fél évszázada gyártanak autóra szerelhető sátrakat, amiket profi expedíciók is igénybe vesznek. Neked is biztosan jó lesz.

Ha tetszik a sátor, akkor ez a kerékpártartó is érdekelhet, amivel még többet hozhatsz ki a Countrymanből:

És ezt olvastad már?
A Mercedes elmondta, hogy Russellnek mit szabad és mit nem Hamilton ellen