Minden idők legdurvább Batmobile-ja volt A sötét lovag-filmekben látott Tumbler, és ennek az élethű replikáját építette meg egy fiatal dizájner, a kor szellemének megfelelően elektromos hajtással.

Batman az idők során számtalanféle autóval járt már, a legújabb filmekben például egy klasszikus amerikai izomautóra hasonlító járgánya lesz, de kétség nem fér hozzá, hogy a legdurvább Batmobile a Christopher Nolan-filmekben látott Tumbler volt. Most pedig az eredetire nagyon hasonlító replikát meg is lehet rendelni belőle.

A replika valamivel kisebb, mint a filmben látott Tumbler, ott ugyanis Batman egy 4,5 méter hosszú, 2,8 méter széles gépet hajtott, míg a képeken látható jármű 3,7 méter hosszú és 2,4 méter széles.

A forgatáshoz használt Batmobile egy 5,7 literes, 500 lóerős V8-as Chevrolet-motort kapott, napjaink replikája azonban mi más lehetne, mint elektromos.

A teljesítményét nem árulták el, de az elektromos replika jóval könnyebb, mint a 2,5 tonnás eredeti, ugyanis az acélvázra szénszálas anyagból és 3D nyomtatású műanyagból készült a felépítmény, ezért összesen 600 kilogrammot nyom.

Az ajtókat távirányítóval lehet feltárni, a kilátásról 360 fokos kamerarendszer gondoskodik.

A Batmobile-replika alkotója a 23 éves vietnámi művész Nguyen Dac Chung, aki eredetileg képregények és rajzfilmek ikonikus jelmezeit és kiegészítőit tervezte meg, a Tumbler az eddigi legnagyobb munkája. Az első prototípus a stúdiójában pihen, de a cége további példányokra várja a megrendeléseket.

Ez is érdekelhet:

LEGO-ból már elkészült a legújabb Batmobile

A Technic készletet hamarabb megveheted, mint ahogyan bemutatják a filmet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Egy Smarttal könnyű parkolni? Attól függ, kinek

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

További cikkeink a témában