Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenféle Golfot begyűjtött már magának az a bécsi férfi, akinek jelenleg 114 darab Volkswagenje van. A típus különleges változatai között olyan sok érdekesség akad, hogy jövőre múzeumot nyitna belőle.

Az osztrák Josef Juza imádja a Golfot, de a rajongása nem merül ki néhány autóban, hiszen nem kevesebb, mint 114 darabot gyűjtött be a kedvenc típusából, és ez a szám még mindig nőhet. Josef már nem kutat újabb különlegességek után, de mivel tudják, mi a hobbija, néha olyan Golfokat ajánlanak fel neki, amelyeknek nem tud ellenállni.

Josef mottója pedig ennél találóbb nem is lehetne, hiszen a bécsi kéményes minden évszakban a megfelelő típussal járhatott. Munkába egy Caddyvel indult, nyáron egy Golf Cabrio, télen egy Golf Country volánja mögé ült, élményautózásra egy Golf GTI-t használt, a családi utakra pedig egy hagyományos Golfot.

Josef kollekciója azonban ennél sokkal izgalmasabb darabokból is áll. Például a sorozatgyártás előtti darab 1974-ből, aminek a vezetőoldalán még tolóajtó van. Szintén ritkaság a csak 5000 példányban készült Rallye Golf, de még különlegesebb a 71 példányban, kézzel épített, 210 lóerős Golf G60. A gyűjtemény darabja egy olyan Golf is, amellyel már egymillió kilométert tettek meg.

A kollekcióban ott van egy Golf CitySTROMer is, amely az RWE energiacég közreműködésével készült 1981-ben, a csomagtérbe tett akkumulátorokkal, ez volt az egyik első mindennapi használatra alkalmas elektromos autó, körülbelül 25 darab készült belőle. A Golfok között strandautó, lakóautó és még repülőtéri lépcsős autó is akad.

Az első gyűjtői modellt még a kilencvenes évek végén vette, egy veterántalálkozón szeretett bele az autóba. Josef jövőbeli terve az, hogy az autókat ne csak ő, hanem mások is megcsodálhassák, ugyanis egy Golf múzeumot tervez nyitni gyűjteményéből. A tervek szerint 2019 tavaszán nyílik majd meg a látogatóknak.

Olvasd el ezt is:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.