Ha szerinted egy terepjáró annál jobb, minél nagyobb, akkor az új Volkswagen Atlas neked készült. Csak egy probléma van vele: elég nehezen tudsz majd hozzájutni.

Megérte annyi tanulmányautót készíteni nagyterepjáró témakörben a Volkswagennek, mert most egy olyan modellel állhattak elő, ami mindenben megfelel a vevők ízlésének. Pontosabban az amerikai vevőkének, hiszen az új Atlas nekik készült, ott is gyártják, a Tennessee állambeli Chattanoogában.

Ha szereted a behemót terepjárókat, akkor az Atlas igazán neked való, hiszen olyan, mint egy hegyomlás. 5 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,77 méter magas, vagyis körülbelül akkora, mint egy új Audi Q7-es. Belül ennek megfelelően rendkívül tágas, hét személynek is van hely az utastérben, de a csomagtartó méretét még nem árulták el.

Az Egyesült Államokban kétféle motorral készül majd az Atlas, és a Volkswagen dízelbotránya után nem meglepő, hogy mindkettő benzines. A kisebbik 2 literes, négyhengeres, turbós motor 238 lóerővel, a nagyobbik pedig 3,6 literes V6-os 280 lóerővel. A nyolcfokozatú automata sebességváltó széria, az összkerékhajtás pedig opció.

Minden olyan extrát megkapott az Atlas, amit a Volkswagen az utóbbi időben kitalált. Így a műszerek számlapját 12,3 colos színes kijelző mutatja, a nagy érintőképernyőre pedig Apple CarPlay vagy Android Auto segítségével az okostelefon képét is lehet tükrözni. Az adaptív tempomat, autonóm vészfék, holttérfigyelő és sávelhagyás-figyelmeztető is megvan, és önálló parkolásra is képes az autó.

Mégsem fogunk túl sok példányával találkozni. Az új Atlas ugyanis olyannyira az amerikai vevőknek készült, hogy ott mutatta be, és eleinte csak ott fogja forgalmazni a Volkswagen. A későbbiekben a Közel-Keleten és Oroszországban is bevezetik, de attól nyugatra csak akkor kerül belőle, ha szereted a kalandot, és hozatsz magadnak egyet az USA-ból.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

Megválaszolták, hogy mire menne Verstappen a Red Bull nélkül

10 érdekesség, amit tudnod kell a McLaren F1-ről

További cikkeink a témában
Hirdetés