A Bentley újabb változatban is bemutatta a Bentaygát: elkészült a még fényűzőbb nyújtott tengelytávú kivitel, amelybe a márka valaha készült legnagyobb hátsó ülései kerültek.

A nyújtott tengelytávú változatok hagyományosan a luxuslimuzinokból készültek, de miután egyre népszerűbbek ezek a modellek, főleg a kínai piacon, még olyan típusokat is gyártanak hosszított kivitelben, mint a Bentayga. A Bentley szabadidő-autójából csaknem 15 ezret adtak el az előző évben, és az Extended Wheelbase változattal ez még tovább nőhet.

Az eleve hatalmas Bentayga még nagyobb lett azzal, hogy a tengelytávját 2,99-ről 3,18 méteresre nyújtották,

a hossza 5,14-ről 5,32 méteresre nőtt. A növekedés teljes egészében az utastér hátsó részét bővítette, ahová hagyományos háromszemélyes üléspad is kérhető, de ki tenne olyat, amikor két Airline Seat fotellel is rendelheti az autót?

A Bentley valaha készült legnagyobb ülései már ránézésre is megállnák a helyüket egy magánrepülőgépen.

A 22-féle irányba elektromosan állítható fotelek természetesen kényelmesebb pozícióba dönthetők, hat zónában összesen 177 ponton működő masszázzsal, és az ajtók perforált bőrkárpitja mögé rejtett hangulatvilágítással.

A két hátsó fotellel sem lett teljesen haszontalan a Bentayga, hiszen ez a változat hivatalosan 4+1 személyes,

a tárolórekeszt is rejtő középső könyöklőt felhajtva egy pótülést lehet kihasználni. A hosszabb Bentaygában a panorámatető is nagyobb, mint a többi modellben, és persze a hátsó szórakoztatórendszer sem maradhatott ki.

A 2016-ban bemutatott, és két éve megújult Bentayga számtalan változatban rendelhető, de nyújtott tengelytávval csak a 4 literes, 550 lóerős biturbó V8-as motort lehet kérni. A Bentley azonban négykerék-kormányzással is ellátja, hogy könnyebb legyen manőverezni, és ezzel a fordulóköre még kisebb is, mint az alapmodellé.

Ez is érdekelhet:

Sportosabb változatot kapott a Bentley Bentayga

Nem 12 hengeres, de azért jobb vezetni.

A zöld rendszámos hibrid lehet a legnépszerűbb Bentayga

Új formában jött ki a Bentley tölthető hibrid szabadidő-terepjárója.

Jóképűbb lett az átfésült Bentley Bentayga

Szigorúbb külsőt kapott a Bentley SUV-je.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában