Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mulliner kivitelben is bemutatta szabadidő-terepjáróját a Bentley. Ez a Bentayga legelegánsabb változata, amit kivételes anyagokból, vitathatatlan ízléssel, a legdrágább extrákból állítottak össze, a különösen tehetős vevők számára.

Sokféle vevő van a Bentley vásárlói között is. Az egyik nem elégszik meg a Bentayga alapkivitelével, hanem matt fekete vagy élénk narancs fényezéssel, 23 colos kerekekkel és szénszálas anyagból készült otromba sárvédő-szélesítésekkel rendeli meg az olyan tuningcégektől, mint amilyen a Mansory. A másiknak ennél jobb ízlése van, neki szól a Mulliner kivitel.

A Mulliner az egyedileg rendelt Bentley modelleket készíti a gyárban, és most kijöttek a Bentayga átalakított változatával is. A leggazdagabban felszerelt kivitelt vették alapul, amit a 6 literes, 600 lóerős W12-es motorral szereltek, és ez még a termetes terepjárót is képes négy másodperc alatt nulláról százra gyorsítani.

Az utastérben kivételesen finom anyagokat használtak, nem csupán az üléseket, hanem gyakorlatilag minden felületet steppelt bőrrel vontak be, és a díszbetétek egy különleges eljárással feldolgozott diófából készültek, ami kiemeli a fa természetes mintázatát. Ebben az elegáns környezetben talán túlzás, hogy a LED-es hangulatfény 15-féle színben képes világítani.

Felszereltsége is különleges, a listából az 1950 wattos, 21 hangszórós Naim hifi a legkevésbé érdekes tétel. De a két hátsó fotel közé italhűtő került, kristály pezsgőspoharakkal, a csomagtérhez pedig rendelhető a Linley Hamper piknikcsomag, külön hűtőszekrénnyel, porcelán étkészlettel és kristálypoharakkal.

A legizgalmasabb extra mégis a műszerfalra kérhető Breitling tourbillon óra, amit sárga, rozé vagy fehér arany színben lehet kérni, kagylóból vagy elefántcsontból készült számlappal, gyémántberakással. A tourbillon felhúzásáról egy külön beépített óramozgató szerkezet gondoskodik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.