Riedl Tamás értékesítési vezetővel beszélgettünk arról, mit jelent a Bentley a magyar közönségnek, milyen a vásárlói élmény, illetve mennyire lehet egyedivé tenni egy 140 milliós autót!

A Bentley Budapest 2018. december eleji nyitása óta 47 autót értékesítettek. Jelenleg évi 15 autó gurul ki a szalonból éves szinten, ez azonban várhatóan 18-20 darabra emelkedik hamarosan. Van, aki már 4. autóját vásárolja, erre nagyon büszkék, és természetesen örülnek is neki, hogy ennyire elégedett ügyfeleik vannak, akik visszatérnek, és akár más modellt is választanak maguknak a meglévők mellé.

Ügyfeleink nagyon élvezik, hogy egy exkluzív körhöz tartozhatnak, hiszen évente a Bentley megközelítőleg 10 000 autót gyárt, amely világszinten elég alacsonynak tekinthető. (Csak a Porsche 911 modelljéből-ből több, mint 30 000 készül évente - a szerk.)

Természetesen mi is ezen dolgozunk nap mint nap, hogy ügyfeleink ezt a kiemelt státuszt érezzék és élvezhessék, amikor betérnek hozzánk. – válaszolta Riedl Tamás arra a kérdésünkre, hogy mitől különleges Bentley-vásárlónak lenni.

A komoly érdeklődőknek szoktunk szervezni Bentley gyárlátogatást,

amely mindig nagy benyomást kelt az ügyfeleinkben. Látni azt, hogyan készülnek ezek az autócsodák, abszolút meggyőző számukra. Természetesen mindehhez exkluzív körítés is jár, abszolút kis csoportban, pár fővel, vagy akár egyedül is elvisszük ügyfeleinket. Mivel életérzést vásárolnak, exkluzívabb bánásmódot kapnak nálunk, legyen ez akár egy rendezvényen, vagy csak szimplán a hétköznapi ügyfélkezelés során.

Milyen egyedi kéréseket tudnak a gyárban végrehajtani?

A gyár egyediségért felelős manufaktúrája a Mulliner, ami egy régi postakocsigyártó cég volt Angliában, a királyi posta megbízásaiból meggazdagodott, és egyre egyedibb fogatkocsikat gyártott Anglia leggazdagabbjainak. A Bentley leszerződött vele, hogy az egyedi kéréseket ők végezzék, ugyanúgy Crewe-ban, a Bentley gyár mellett van az üzemük.
Nagyon széles a paletta, amit a Mulliner el tud végezni.

Egyedi varrások, lézergravírozott küszöbök – például szignó, idézet is bele tud kerülni. Bőrfelszínekbe bele tudnak varrni szövegeket, akár szimbólumokat is. A Mullinernél a külső színt illetően sincs határ, az ügyfél ha mintát küld nekik mondjuk a kedvenc körömlakkjáról, ruhadarabjáról, annak színét bevizsgálják, és választ adnak, hogy képesek-e rá. Ha igen, akkor küldenek speciális testre szabott ajánlatot, hogy mennyibe kerülne a kivitelezés.

Az ügyfél azt is eldöntheti, hogy mennyire legyen exkluzív, kiknek legyen elérhető ez a szín, mely kontinenseken, illetve hány évig tartsanak belőle tartalékban, ha az autó esetleg sérülne. A Bentayga modellhez a Mulliner létrehozott csomagtartó szetteket, például exkluzív piknik étkészletet pokróccal, amit egy angol prémium gyártó szállít be. A sólyom röptető szett az Emirátusokban nagyon népszerű, mindezt Bentley minőségben legyártják a Mullinernél.

Hányféle konfiguráció létezik a színeket és a belsőt illetően?

Négy alapmodellünk van; a Flying Spur, a Continental GT, a Continental GT Convertible és a Bentayga. Ezeknek a variációs száma 6-3-3-3, tehát összesen 15 altípus létezik.

Külső színek tekintetében a Flying Spurnél, a Contintental GT és GTC-nél 88 színből válogathatunk, míg a Bentaygánál szintén 88 színből, ami kiegészül még 27 különbőző duotone, vagyis kettős fényezéssel.

Tizennégy fajta alapszínű bőr van mind a négy modellben, a Flying Spurnél és Bentaygánál tizenegy további bőrfajtával lehet kombinálni, vagyis 154 variáció létezik a bőrözést illetően. A GT és GTC-nél 14 alapszínű bőrt 10 további bőrszínnel lehet kombinálni, így 140 féle verzió konfigurálható ami a bőrözést illeti.

A Flying Spur, GT és GTC modelleknél 12 fajta egyszínű fafurnér és 6 fajta kettős furnérozás kapható, míg a Bentaygánál 10 fajta egyszínű furnér választható.
Kerekek tekintetében 8 fajta Flighing Spurnél, 11 fajta a GT és GTC modelleknél, 12 fajta a Bentaygánál.

Gyakorlatilag nem létezik két ugyanolyan Bentley, ezek alapján szinte biztos, ez valószínűleg sokat is nyom a latba, ha az ember ilyen összegeket szán egy autóra, hogy "olyan, amilyen nekem van, nincs még egy!” Ha már a számoknál tartunk, hány millió forint értékben rendelhető extra egy alapmodellbe?

A Bentley alapmodellek is már nagyon gazdagon felszereltek, további extrákkal még nagyjából 35 millió forintnyi extra rendelhető, így akár 140 millió Ft-os árig is el lehet jutni egy minden extrával felszerelt modell esetében

Mely modell a legújabb, legfrissebb Bentley-élmény, és milyen adatokkal akarja meghódítani a vevőkört?

A Continental GT/GTC Speed a legújabb modellünk, amely 6 000 ccm, W12-es motorral szerelt. A végsebessége 335 km/h, 659 LE mellett 3,5 másodperc alatt van százon. Széria a hátsókerék kormányzás, karbon-kerámia fékrendszere van, karbon karosszéria aerodinamikai szettel is el van látva, sportosabb a karaktere a fekete kiegészítőkkel. Továbbá már rendelhető a Bentley és az Akrapovic által közösen kifejlesztett kipufogórendszer is hozzá, ami még sportosabb hangzást hoz.

Közelebb kerülnél a Bentley világához? Érdekel, hogy van-e zöld rendszámos? Olvasd el a többi cikkünket is a márka kapcsán!

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában